Βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και εφαρμογές γραφείου (ECDL Profile)
Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), εγκρίθηκε να συμμετέχει στα πλαίσια του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Το ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ συμμετέχει με πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών σε ανέργους, με τίτλο «Βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και εφαρμογές γραφείου», που οδηγεί σε πιστοποίηση ECDL Profile. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες γνώσεις σε θέματα διαχείρισης κειμένου (word processing), υπολογιστικών φύλλων (spreadsheets), υπηρεσιών διαδικτύου (Internet) και παρουσιάσεων (presentations). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να εξεταστούν σε πιστοποιήσεις ECDL Profile, στις αντίστοιχες ενότητες. Οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν από σήμερα Πέμπτη 8 Σεμπτεμβρίου 2022 το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης «Βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και εφαρμογές γραφείου (ECDL Profile)», από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.
- 1.000 € Επίδομα με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος
- 200 ώρες εκπαίδευση
- 35% δια ζώσης σε αίθουσες Η/Υ του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ
- 35% εξ αποστάσεως με live streaming
- 30% elearning ασύγχρονο
Τηλ. επικοινωνίας: 210 8203 912
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εργάζονται αποτελεσματικά και παραγωγικά πάνω σε έγγραφα κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσει και το Διαδίκτυο.
Οι καταρτιζόμενοι θα μάθουν να δημιουργούν τα αποθηκεύουν αρχεία κειμένου (Word) σε διάφορες μορφές, τοπικά ή διαδικτυακά στο νέφος (cloud). Επίσης, το πρόγραμμα θα τους δώσει τα εφόδια ώστε να εφαρμόζουν διάφορες μορφοποιήσεις και στυλ για τη βελτίωση των εγγράφων τους, προτού τα διανείμουν και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν βέλτιστες πρακτικές κατά την επιλογή των μορφοποιήσεων. Θα δοθεί έμφαση σε λειτουργίες αντιγραφής και μετακίνησης κειμένων εντός του ίδιου εγγράφου ή μεταξύ ανοικτών εγγράφων. Επιπλέον, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν την ικανότητα στο να δημιουργούν βασικούς πίνακες, να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και εικόνες, καθώς και εργαλεία συγχώνευσης αλληλογραφίας. Θα αποκτήσουν δεξιότητες στην προηγμένη μορφοποίηση κειμένου με χρήση πεδίων, φόρμες και πρότυπα, συγχώνευση αλληλογραφίας, σύνδεση κι ενσωμάτωση και εμβάθυνση στη χρήση αυτοματοποιημένων ενεργειών για περισσότερη αποδοτικότητα στην εργασία τους. Παράλληλα, θα μπορούν να δημιουργούν υψηλού επιπέδου έγγραφα, τα οποία θα παίζουν σημαντικό ρόλο στον τομέα απασχόλησής τους και τα οποία θα είναι ικανά να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ευκολία.
Οι καταρτιζόμενοι θα εκπαιδευτούν και σε θέματα υπολογιστικών φύλλων (Excel), ώστε να επεξεργάζονται τις γραμμές και τις στήλες ενός υπολογιστικού φύλλου, να αντιγράφουν, μετακινούν, διαγράφουν και μετονομάζουν κατάλληλα τα φύλλα εργασίας και να τα αποθηκεύουν σε διάφορες μορφές αρχείων, τοπικά ή διαδικτυακά στο cloud. Θα είναι σε θέση να εισάγουν δεδομένα σε κελιά και να πραγματοποιούν βέλτιστες πρακτικές κατά τη δημιουργία λιστών. Θα μπορούν να επιλέγουν, να ταξινομούν καθώς και να αντιγράφουν, να μετακινούν και να διαγράφουν δεδομένα. Θα μάθουν να μορφοποιούν αριθμούς και περιεχόμενο κειμένου σ’ ένα υπολογιστικό φύλλο και να εφαρμόζουν αυτόματα στυλ πινάκων. Θα μπορούν να ρυθμίζουν τις επιλογές σελίδας του υπολογιστικού φύλλου κατάλληλα, να ελέγχουν και να διορθώνουν το περιεχόμενό του πριν την τελική του εκτύπωση. Θα αποκτήσουν τις δεξιότητες ώστε να εκτελούν μαθηματικούς και λογικούς τύπους, χρησιμοποιώντας τις βασικές συναρτήσεις των υπολογιστικών φύλλων. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις σωστές πρακτικές στη δημιουργία τύπων και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις τιμές σφάλματος. Επίσης, θα μάθουν να επιλέγουν, να δημιουργούν και να μορφοποιούν γραφήματα για να επικοινωνούν τα δεδομένα με τον κατάλληλο τρόπο και τη σωστή τους σημασία. Οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να εφαρμόζουν προηγμένους τρόπους μορφοποίησης, να δημιουργούν προσαρμοσμένες αριθμητικές μορφές και να κάνουν σύνθεση γραφημάτων και σχημάτων. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν συναρτήσεις για στατιστικές, μαθηματικές, οικονομικές και άλλες εφαρμογές. Θα είναι σε θέση να χειρίζονται σωστά βιβλία εργασίας και να συνεργάζονται με άλλους χρήστες από απόσταση σε κοινόχρηστα βιβλία εργασίας. Θα μπορούν να εργάζονται σε πίνακες και λίστες με σκοπό την ανάλυση, την ταξινόμηση και το φιλτράρισμα πληροφοριών, ενώ θα εκπαιδευτούν στη χρήση σεναρίων και αξιοποίησης μακροεντολών και προτύπων.
Επιπλέον, οι καταρτιζόμενοι θα εκπαιδευτούν πάνω σε θέματα Διαδικτύου (Internet), ώστε να κατανοήσουν τις έννοιες και την ορολογία που σχετίζονται με την περιήγηση και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Θα μάθουν να στέλνουν, να λαμβάνουν μηνύματα και να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα μπορούν, επίσης, να οργανώνουν και να αναζητούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά ημερολόγια. Θα είναι σε θέση να αναζητούν αποτελεσματικά πληροφορίες στο Διαδίκτυο και να αξιολογούν κριτικά το διαδικτυακό περιεχόμενο. Θα αντιλαμβάνονται τις έννοιες: εικονικές κοινότητες, επικοινωνία και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Παράλληλα, θα μάθουν να χρησιμοποιούν τον φυλλομετρητή ιστού (web browser) και να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, τα αγαπημένα (bookmarks) και τα αποτελέσματα της περιήγησης. Επίσης, θα κατανοούν τα βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και προστασίας δεδομένων.
Τέλος, οι καταρτιζόμενοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα παρουσιάσεων (PowerPoint), ώστε να κατανοούν τις διάφορες διαθέσιμες προβολές παρουσίασης, την καταλληλότητα χρήσης τους και πότε να τις χρησιμοποιούν, να επιλέγουν διάφορες διατάξεις και πρότυπα σχεδίασης διαφανειών. Θα μπορούν να εργάζονται με παρουσιάσεις και να τις αποθηκεύουν σε διάφορες μορφές αρχείων, τοπικά ή διαδικτυακά στο cloud. Επίσης, θα εκπαιδευτούν στην εισαγωγή, τροποποίηση και μορφοποίηση κειμένου και πινάκων παρουσίασης. Θα μάθουν να αναγνωρίζουν τη βέλτιστη πρακτική εφαρμογής μοναδικού τίτλου σε κάθε διαφάνεια και να δημιουργούν περιεχόμενο διαφανειών, με συνέπεια, χρησιμοποιώντας το υπόδειγμα διαφανειών. Επιπλέον, θα μπορούν να επιλέγουν, να δημιουργούν και να μορφοποιούν γραφήματα για να επικοινωνούν κατάλληλα τα δεδομένα και με τη σωστή τους σημασία. Θα είναι σε θέση να εισάγουν, να επεξεργάζονται και να στοιχίζουν εικόνες και αντικείμενα σχεδίασης. Θα μπορούν να εφαρμόζουν εφέ κίνησης και εναλλαγής διαφανειών στις παρουσιάσεις, καθώς και να ελέγχουν και να διορθώνουν το περιεχόμενο μιας παρουσίασης πριν την τελική εκτύπωσή της. Τέλος, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους διαθέσιμους πόρους Βοήθειας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας.