facebook ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ

Εκπαίδευση στις Διαπραγματεύσεις

PI_ecin
Σύντομη περιγραφή προγράμματος
Το CIN αποσκοπεί στη διαμόρφωση διαπραγματευτών που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε τύπου διαπραγμάτευσης. Για το λόγο αυτό, προσφέρουμε τη γνώση και την ικανότητα προσαρμογής της διαπραγματευτικής συμπεριφοράς στα δεδομένα, δηλαδή τα μοντέλα, των επιμέρους περιστατικών. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με το συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής μέσω:
  1. Της διάρθρωσης του προγράμματός μας, που καλύπτει το σύνολο των γνώσεων που απαιτούνται για έναν επαγγελματία – διαπραγματευτή.
  2. Των 16 εισηγητών του, που είναι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες και ταυτόχρονα διαθέτουν την απαιτούμενη ακαδημαϊκή πληρότητα
  3. Των οκτώ ασκήσεων (Role Play) που αναβαθμίζουν αποδεδειγμένα διαπραγματευτικές ικανότητες. Οι ασκήσεις μας είναι διεθνών προδιαγραφών, αφού το πρόγραμμα πληρώνει ενοίκιο για την άδεια χρησιμοποίησής τους και
  4. Της τελικής εργασίας 3.500 λέξεων στο τέλος του προγράμματος, με την οποία ο σπουδαστής/η σπουδάστρια αποδεικνύει γνώση και ικανότητα χειρισμού ενός πρακτικού διαπραγματευτικού προβλήματος.
Τρόπος διεξαγωγής

Το πρόγραμμά προσαρμόζεται στις ανάγκες των επαγγελματιών, οι οποίοι, λόγω περιορισμένου χρόνου και ανελαστικών υποχρεώσεων δεν έχουν την ευχέρεια των χρονικών εγκλωβισμών ενός ζωντανού προγράμματος. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες αυτές, το πρόγραμμα βασίζεται στην εκπαιδευτική μέθοδο eLearning, δηλαδή την αμιγώς ασύγχρονη μάθηση. Η μέθοδος αυτή προσφέρει την απαιτούμενη ευελιξία στον καταρτιζόμενο για επιλογή της παρακολούθησης του προγράμματος σε ημέρες, χρόνο και τόπο που εξυπηρετείται. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω διαδικτύου και Η/Υ. Το εκπαιδευτικό υλικό αναρτάται εβδομαδιαίως, σύμφωνα με την πορεία του προγράμματος και παραμένει διαθέσιμο στην πλατφόρμα για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Δηλαδή, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να βρίσκεται στην 30η διάλεξη και να μπορεί να επαναλάβει - να ανατρέξει στην 1η. Εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, πραγματοποιούνται ζωντανές παρουσιάσεις, κατά τις οποίες συζητούνται επίκαιρα θέματα, ερωτήματα από την πλευρά των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται εξειδικευμένες ασκήσεις διαπραγμάτευσης.

Μαθησιακά αποτελέσματα
Στο τέλος του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι είναι σε θέση να:
  • Μοντελοποιούν το εκάστοτε διαπραγματευτικό περιστατικό, βάσει 20 μεταβλητών που καλύπτουν όλες τις πιθανές επιδράσεις στις συμπεριφορές των Παικτών.
  • Προσαρμόζουν τους χειρισμούς τους αναλόγως από έναν κατάλογο 13 τύπων διαπραγματευτικών στρατηγικών, εκ των οποίων οι οκτώ είναι συμφωνίας και οι πέντε μη συμφωνίας. Βάσει της προσαρμογής αυτής, οι τακτικές και οι πρακτικές τους προσανατολίζονται αναλόγως.
  • Χρησιμοποιούν τις υποστηρικτικές γνώσεις που τους παρέχονται από τα επιλεγμένα γνωστικά αντικείμενα και τα ειδικά θέματα, που αναφέρονται στη συνέχεια
  • Προσεγγίζουν με πληρότητα πρακτικά θέματα διαπραγματεύσεων
Θεματικές ενότητες
  1. Μεταβλητές μοντελοποίησης του διαπραγματευτικού περιστατικού και τύποι διαπραγματευτικών μιγμάτων (άμεσες – έμμεσες διαπραγματεύσεις – μονομερείς ενέργειες)
  2. Βασικές αρχές διανεμητικής και ενοποιητικής διαπραγμάτευσης
  3. Υποστηριχτικά θέματα με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση (ψυχολογία, κοινωνική ψυχολογία, ψυχιατρική, υποκριτική, ρητορική, stress management)
  4. Ειδικά θέματα διαπραγματεύσεων (διαμεσολάβηση, θεωρία παιγνίων, μη ορθολογική λήψη αποφάσεων, ασύμμετρες διαπραγματεύσεις, ηθική στις διαπραγματεύσεις, δι-ομαδικές και διαπολιτισμικές διαπραγματεύσεις, ηγεσία και διαπραγματεύσεις, λήψη και πραγματοποίηση στρατηγικών αποφάσεων)
  5. Πρακτικές εφαρμογές (π.χ. διαπραγματεύσεις προμηθειών και δανειοληπτών με τράπεζες)
  6. Προσδιορισμός και πραγματοποίηση διαπραγματευτικών στρατηγικών, διαπραγματευτικές τακτικές και πρακτικές.
  7. Οκτώ ασκήσεις διαπραγματεύσεων
Η αξία του προγράμματος
Η διαπραγματευτική μας προσέγγιση είναι ερμηνευτική, η οποία επιτρέπει τις μοντελοποιήσεις περιστατικών. Μέσω της προσέγγισής μας μπορούν να προβλεφθούν οι διαπραγματευτικές συμπεριφορές της άλλης πλευράς, με αποτέλεσμα την αύξηση της αποτελεσματικότητας. Οι διαπραγματεύσεις περιλαμβάνονται σε όλους τους τύπους των δράσεων, εφόσον οι δράσεις μας αυτές προσκρούουν στα συμφέροντα ενός άλλου Παίκτη. Συνεπώς, σύμφωνα με την αντίληψή μας: Κάθε σχέση μας απαιτεί διαπραγματευτικούς χειρισμούς. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι οι διαπραγματευτικές δεξιότητες είναι απαραίτητες σε ανομοιογενείς δραστηριότητες, όπως στους:
  • Managers (πωλήσεις, προμήθειες, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, δημόσιες σχέσεις, διαχειρίσεις σχέσεων, χρηματοοικονομικά),
  • Δικηγόρους & Διαμεσολαβητές,
  • Διεθνολόγους,
  • Επικοινωνιολόγους (κ.λπ.),
Επιπλέον, οι γνώσεις από το πρόγραμμά μας αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του Διαπραγματευτικού GPS, του μοναδικού συμβουλευτικού μέσου για το χειρισμό πάσης φύσεως διαπραγματεύσεων (www.negotiationsgps.com)
Μέθοδοι αξιολόγησης και υπολογισμού τελικού βαθμού
Η αξιολόγηση βασίζεται στα ακόλουθα: (i) Σε ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής μετά το τέλος κάθε ενότητας, (ii) Στις οκτώ προσομοιωτικές ασκήσεις διαπραγμάτευσης, (iii) Στην τελική εξέταση βάσει ερωτηματολογίου 50 ερωτήσεων τύπου πολλαπλής επιλογής, εφ' όλης της ύλης, (iv) Στην τελική εργασία 3.500 λέξεων. Για την απονομή του πιστοποιητικού κατάρτισης απαιτείται η λήψη τελικού βαθμού τουλάχιστον 50%.
Αναλυτική ιστοσελίδα προγράμματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
Ελληνικά
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 13/10/2023
Έναρξη προγράμματος: 01/11/2023
Ολοκλήρωση προγράμματος: 12/09/2024
Τρόπος διεξαγωγής
Άλλες σημαντικές πληροφορίες
Μετά την αποφοίτηση, ο εκπαιδευόμενος παρακολουθεί δωρεάν ετησίως έναν από τους κύκλους των διαλέξεων μετά από σχετική αίτησή του. Με τον τρόπο αυτό ο απόφοιτος ενημερώνεται συνεχώς για τις σχετικές αναβαθμίσεις του προγράμματος ή ακόμα «φρεσκάρει» τις γνώσεις του. Επίσης, όσοι καταρτιζόμενοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Tailor Made Negotiations θα έχουν έκπτωση 25% στο παρόν πρόγραμμα.
Μονάδες ECTS: 11
Ώρες ασύγχρονης κατάρτισης: 200
Περιλαμβάνονται οι ώρες κατάρτισης (ενδεικτικά) με χρήση πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (eLearning).
Επιπλέον ώρες ενασχόλησης: 130
Περιλαμβάνονται οι επιπλέον ώρες ενασχόλησης (ενδεικτικά) και μπορεί να περιλαμβάνουν ατομική μελέτη, συγγραφή εργασιών, συμμετοχή σε επιτόπιες επισκέψεις, συμμετοχή σε εξετάσεις, κ.α.
Συνολικές ώρες: 330
Οι συνολικές ώρες περιλαμβάνουν τις ώρες σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης, καθώς και τις επιπλέον ώρες ενασχόλησης.
Εβδομάδες εκπαίδευσης: 36
Περιλαμβάνονται οι εβδομάδες κατά τις οποίες προβλέπονται δραστηριότητες οποιασδήποτε μορφής.
Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.
Υποστήριξη
Γραμματεία προγραμμάτων eLearning, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 8203753
Εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη προγραμμάτων eLearning, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 8203754
Σε ποιους απευθύνεται
Βάσει των πιο πάνω, και της επαγγελματικής προέλευσης των σπουδαστών μας, στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν κυρίως οι ακόλουθες ομάδες επαγγελματιών:
  • Στελέχη Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα
  • Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Επιχειρηματίες, Δικηγόροι, Διαμεσολαβητές, Ασφαλιστές, Μεσίτες κτλ.
  • Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας,
με κοινό στόχο: Την επαγγελματική αναβάθμισή τους, μέσω της βελτίωσης της διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητάς τους
Προαπαιτούμενες Γνώσεις
Δεν υπάρχουν τυπικά προαπαιτούμενα.
Έγγραφα που ζητούνται κατά την υποβολή της αίτησης (πληροφορίες)
Βιογραφικό σημείωμα (προαιρετικό)
Αντίγραφο δικαιολογητικών για τη χορήγηση έκπτωσης (προαιρετικό)
Αποδεικτικό έγγραφο προσωπικών στοιχείων (υποχρεωτικό)
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Τρόποι και συχνότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτές
Για κάθε ερώτημα εκπαιδευόμενου, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος αναλαμβάνει τη σχετική επικοινωνία με τον αντίστοιχο εισηγητή, εφόσον δεν άπτεται των δικών του αρμοδιοτήτων. Η επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτών και καταρτιζόμενων είναι αμιγώς ασύγχρονη, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και προσωπικών μηνυμάτων μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.
Κόστος
ELEARNING: 1800€
Επιδότηση ΛΑΕΚ
Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, το πρόγραμμα δεν εμπίπτει σε επιδότηση ΛΑΕΚ.
Περιγραφή δόσεων
Το συνολικό ποσό των διδάκτρων ανέρχεται στα 1800€ και καταβάλλεται σε 4 δόσεις. Η πρώτη δόση, των 300€, καταβάλλεται ως προκαταβολή πριν την έναρξη των μαθημάτων, για την κατοχύρωση της θέσης και οι άλλες τρεις, των 500€ η κάθε μία, καταβάλλονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Σε περίπτωση έκπτωσης, τα άνω ποσά μειώνονται αναλογικά. Οι καταρτιζόμενοι ενημερώνονται σχετικά με τις ακριβείς προθεσμίες και τα ύψη των δόσεων με την αποδοχή τους στο πρόγραμμα, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι καταρτιζόμενοι αρχικά υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα χωρίς ταυτόχρονη καταβολή διδάκτρων. Εφόσον γίνουν δεκτοί σε αυτό, ενημερώνονται σχετικά με τα ύψη των δόσεων των διδάκτρων και τις αντίστοιχες προθεσμίες τους με το μήνυμα αποδοχής τους, το οποίο αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκπτωτική πολιτική (Δικαιολογητικά)
Ομαδική εγγραφή (τουλ. 4 ατόμων της ίδιας επιχείρησης/οργανισμού): 10%
Απόφοιτοι TMN: 25%
Άτομα με αναπηρία ή χρόνιες σοβαρές παθήσεις: 20%
Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων: 10%

Ενδεικτικά σχόλια από άτομα που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια χρηστών για αυτή την καταχώρηση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλληνίας 46, 11251, Αθήνα

  • dummy kedivim-opa@aueb.gr

  • dummy210 8203 912


Για τα Δια Ζώσης Προγράμματα:

  • dummydz@aueb.gr

  • dummy210 8203 916, 912, 914


Για τα eLearning Προγράμματα:

  • dummysecretary@elearning.aueb.gr

  • dummy210 8203 753

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© Copyright ΚΕΔΙΒΙΜ - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Search