facebook ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
  • Πληροφοριακά Συστήματα Ανθρώπινου Δυναμικού σε ERP (SAP S/4 HANA)

Πληροφοριακά Συστήματα Ανθρώπινου Δυναμικού σε ERP (SAP S/4 HANA)

PI_hrerp
Σύντομη περιγραφή προγράμματος
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσει δεξιότητες τελικού χρήστη σε περιβάλλον HCM SAP S/4 HANA. Παρέχεται η δυνατότητα ατομικής πρόσβασης (hands-on εμπειρία) του εκπαιδευόμενου σε περιβάλλον HCM SAP S/4 HANA (UX via Fiori interface), που προσομοιώνει πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ικανοτήτων end-user ενώ προετοιμάζει για παρακολούθηση προγράμματος πιστοποίησης συμβούλου ανάπτυξης SAP HCM. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάπτυξη ικανοτήτων End User SAP HCM προσφέροντας ζωντανό εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτικό εργαστήριο και δυνατότητα ατομικής πρόσβασης του εκπαιδευόμενου σε περιβάλλον SAP HCM. Εισηγητής στο πρόγραμμα είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ανάπτυξης SAP HCM.
Τρόπος διεξαγωγής
Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική μέθοδο Blended Learning, επομένως η διδασκαλία γίνεται εν μέρει ασύγχρονα και εν μέρει σύγχρονα, ως εξής:
  • Το ασύγχρονο μέρος γίνεται σε ημέρες και ώρες που εξυπηρετούν τον καταρτιζόμενο, αποκλειστικά εξ αποστάσεως, και περιλαμβάνει ατομική μελέτη μαθησιακού υλικού και ατομική πρόσβαση στο σύστημα SAP S/4 HANA & υλοποίηση επιχειρησιακών σεναρίων ακολουθώντας αναλυτικές οδηγίες.
  • Το σύγχρονο μέρος γίνεται μέσω τηλεδιασκέψεων (2 δίωρες τηλεδιασκέψεις με τη χρήση MS Teams), για τα κομμάτια της ύλης που απαιτούν εκμάθηση με έντονο το στοιχείο της διαδραστικότητας.
Μαθησιακά αποτελέσματα
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
  • γνωρίζουν τις βασικές έννοιες που συσχετίζονται ή/και αφορούν στα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού (HRIS)
  • γνωρίζουν βασικά θέματα που αφορούν στο ρόλο των ERP και πως η εφαρμογή τους επηρεάζει τη λειτουργία του οργανισμού
  • γνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού SAP S/4 HANA (UX via Fiori interface) και τη μέθοδο υλοποίησης έργου SAP ERP
  • γνωρίζουν σύγχρονες τεχνολογίες SAP με έμφαση σε αυτές του HCM
  • πλοηγούνται σε πραγματικό περιβάλλον SAP S/4 HANA και να εκτελούν βασικές κινήσεις
  • γνωρίζουν τα δεδομένα & τις πληροφορίες που διαχειρίζεται το Βασικό Αρχείο Εργαζομένου στο SAP S/4 HANA HCM
  • γνωρίζουν τα δεδομένα & τις πληροφορίες που διαχειρίζεται το Οργανόγραμμα στο SAP S/4 HANA HCM
  • γνωρίζουν πως τα προσόντα του εργαζόμενου άμεσα συσχετίζονται με τα προαπαιτούμενα θέσης του οργανογράμματος στο SAP S/4 HANA HCM
  • παράγουν βασικές αναφορές πληροφόρησης του SAP S/4 HANA HCM
  • διαχειρίζονται τα βασική διαδικασία υπολογισμού μισθοδοσίας εργαζομένου
Θεματικές ενότητες
  1. Οργανισμός και ERP
  2. Εισαγωγική παρουσίαση του SAP ERP και του SAP HCM
  3. Σύγχρονες Τεχνολογίες SAP
  4. Βασικό Αρχείο Εργαζόμενου στο SAP HCM
  5. Οργανόγραμμα στο SAP HCM
  6. Προσόντα εργαζομένου και απαιτήσεις θέσης στο SAP HCM
  7. Βασικές αναφορές στο SAP HCM
  8. SAP HCM Case Studies
Εκπαιδευτικό υλικό
Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος περιλαμβάνει:
  • Παρουσιάσεις (διαφάνειες) θεωρητικών εννοιών και εισαγωγικών θεμάτων για το λογισμικό SAP S/4 HANA και τα υποσύστημα SAP S/4 HANA HCM
  • Εγχειρίδια χρήσης
  • Ασκήσεις αυτοαξιολόγησης με ενδεικτικές λύσεις (online tests, κινήσεις/transactions στο σύστημα SAP S/4 HANA και τα υποσύστημα SAP S/4 HANA HCM
  • Case studies (με αναλυτικές οδηγίες υλοποίησης στο σύστημα SAP S/4 HANA και τα υποσύστημα SAP S/4 HANA HCM
Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει πόρους στην Ελληνική αλλά και στην Αγγλική γλώσσα. Οι διαλέξεις γίνονται στα Ελληνικά (υπάρχει δυνατότητα αν χρειαστεί να γίνουν στα Αγγλικά). Οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και η εξέταση είναι στην ελληνική γλώσσα κι εφόσον χρειαστεί και στην αγγλική, ενώ για την εκπόνηση εργασιών, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια από τις δύο γλώσσες επιθυμεί.
Η αξία του προγράμματος
Η μοναδικότητά του έγκειται στην ενεργή εμπλοκή του εκπαιδευόμενου μέσω hands-on εμπειρία σε SAP ERP σύστημα που προσομοιώνει πραγματικό παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, με τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εισηγητριών του χώρου.
Μέθοδοι αξιολόγησης και υπολογισμού τελικού βαθμού
Η επίδοση κάθε εκπαιδευόμενου αξιολογείται στο τέλος κάθε Εκπαιδευτικής Ενότητας μέσω Online εξέτασης που περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών ή/και μέσω Εκπόνησης εργασίας. Οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών καθώς και οι απαιτήσεις εκπόνησης εργασίας προϋποθέτουν την υλοποίηση κινήσεων στο εκπαιδευτικό Πληροφοριακό Σύστημα SAP S/4 HANA που προσομοιώνει πραγματικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Η πρόσβαση στο μαθησιακό υλικό και δραστηριότητες κάθε εκπαιδευτικής ενότητας (πλην της 1ης) προαπαιτεί υποβολή αποτελεσμάτων υλοποίησης ή/και των online quizzes. Κάθε εκπαιδευόμενος πρέπει να επιτύχει βαθμολογία > 50% για το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κάθε εκπαιδευτικής ενότητας (quizzes, assignments) έτσι ώστε να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται βαθμός > 50% για κάθε εκπαιδευτική ενότητα. Κατά την κρίση του επιστημονικού υπευθύνου, κάθε εκπαιδευόμενος, μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών του υποχρεώσεων, μπορεί να κληθεί - μέσω τηλεδιάσκεψης - σε προφορική εξέταση.
Γλώσσα Διδασκαλίας
Ελληνικά
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/05/2024
Έναρξη προγράμματος: 22/05/2024
Ολοκλήρωση προγράμματος: 07/07/2024
Επιστημονική περιοχή
Τρόπος διεξαγωγής
Μονάδες ECTS: 3,5
Ώρες σύγχρονης κατάρτισης: 40
Περιλαμβάνονται οι ώρες κατάρτισης με διδασκαλία σε αίθουσα, σε εργαστήριο, ή εξ αποστάσεως (μέσω livestreaming) μαζί με τα τυχόν διαλλείματα.
Ώρες ασύγχρονης κατάρτισης: 40
Περιλαμβάνονται οι ώρες κατάρτισης (ενδεικτικά) με χρήση πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (eLearning).
Επιπλέον ώρες ενασχόλησης: 25
Περιλαμβάνονται οι επιπλέον ώρες ενασχόλησης (ενδεικτικά) και μπορεί να περιλαμβάνουν ατομική μελέτη, συγγραφή εργασιών, συμμετοχή σε επιτόπιες επισκέψεις, συμμετοχή σε εξετάσεις, κ.α.
Συνολικές ώρες: 105
Οι συνολικές ώρες περιλαμβάνουν τις ώρες σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης, καθώς και τις επιπλέον ώρες ενασχόλησης.
Εβδομάδες εκπαίδευσης: 10
Περιλαμβάνονται οι εβδομάδες κατά τις οποίες προβλέπονται δραστηριότητες οποιασδήποτε μορφής.
Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.
Υποστήριξη
Γραμματεία προγραμμάτων eLearning, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 8203753
Εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη προγραμμάτων eLearning, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 8203754
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους και φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και σε επαγγελματίες που απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε θέση σχετική με το αντικείμενο του προγράμματος.
Προαπαιτούμενες Γνώσεις
  • Βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ (επεξεργασία κειμένου, φύλλα εργασίας, φυλλομετρητές, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)
  • Βασικές γνώσεις Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Γνώση αγγλικών στο επίπεδο Β2 κατ' ελάχιστο.
Έγγραφα που ζητούνται κατά την υποβολή της αίτησης (πληροφορίες)
Βιογραφικό σημείωμα (προαιρετικό)
Αντίγραφο δικαιολογητικών για τη χορήγηση έκπτωσης (προαιρετικό)
Αποδεικτικό έγγραφο προσωπικών στοιχείων (υποχρεωτικό)
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Τρόποι και συχνότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτές
Η επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτών και καταρτιζόμενων είναι κυρίως ασύγχρονη, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και προσωπικών μηνυμάτων μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.
Κόστος
BLENDED LEARNING: 600€
Επιδότηση ΛΑΕΚ
Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, το πρόγραμμα δεν εμπίπτει σε επιδότηση ΛΑΕΚ.
Περιγραφή δόσεων
Το συνολικό ποσό των διδάκτρων ανέρχεται στα 600€ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση, των 200€, καταβάλλεται ως προκαταβολή πριν την έναρξη των μαθημάτων, για την κατοχύρωση της θέσης και οι άλλες δύο, των 200€ και 200€ καταβάλλονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Σε περίπτωση έκπτωσης, τα άνω ποσά μειώνονται αναλογικά. Ειδικά στην περίπτωση έκπτωσης 20%, τα άνω ποσά διαμορφώνονται στα 480€ (σύνολο ποσού), 200€ (πρώτη δόση – προκαταβολή), 140€ (δεύτερη δόση) και 140€ (τρίτη δόση).
Οι καταρτιζόμενοι αρχικά υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα χωρίς ταυτόχρονη καταβολή διδάκτρων. Εφόσον γίνουν δεκτοί σε αυτό, ενημερώνονται σχετικά με τα ύψη των δόσεων των διδάκτρων και τις αντίστοιχες προθεσμίες τους με το μήνυμα αποδοχής τους, το οποίο αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκπτωτική πολιτική (Δικαιολογητικά)
Άνεργοι: 20%
Φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ: 20%
Ομαδική εγγραφή (τουλ. 4 ατόμων της ίδιας επιχείρησης/οργανισμού): 20%
Τρίτεκνοι/πολυτεκνοι: 20%
Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας: 20%
Άτομα με αναπηρία ή χρόνιες σοβαρές παθήσεις: 20%
Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων: 10%

Ενδεικτικά σχόλια από άτομα που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα

3 comments
Η παρακολούθηση και ολοκλήρωση του e-learning SAP ERP - HCM ήταν από τα πιο χρήσιμα προγράμματα που έχω παρακολουθήσει. Με τις πρακτικές ασκήσεις σε πραγματικό SAP περιβάλλον ουσιαστικά ξεκίνησα να εργάζομαι με γνώσεις και μια οικειότητα με το σύστημα που συνέβαλλε ουσιαστικά στην αποτελεσματικότητα της εργασίας μου. Ευχαριστώ τις διδάσκουσες για την πολύτιμη εμπειρία και βοήθειά τους.
ΙΜ
Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένη με το πρόγραμμα και τους καθηγητές.
ΑΚ
Το πρόγραμμα αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους αποφοίτους Οικονομικής κατεύθυνσης, διότι ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ERP και προφανώς είναι προσόν να ξέρεις να το χειρίζεσαι!
ΜΠ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλληνίας 46, 11251, Αθήνα

  • dummy kedivim-opa@aueb.gr

  • dummy210 8203 912


Για τα Δια Ζώσης Προγράμματα:

  • dummydz@aueb.gr

  • dummy210 8203 916, 912, 914


Για τα eLearning Προγράμματα:

  • dummysecretary@elearning.aueb.gr

  • dummy210 8203 753

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© Copyright ΚΕΔΙΒΙΜ - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Search